Co je insolvenční rejstřík

popis rejstříku a práce v reportu

Insolvenční rejstřík (ISIR) je veřejný seznam a zároveň informační systém veřejné správy, kterou spravuje Ministerstvo spravedlnosti ČR. Zapisují se do něj zákonem stanovené údaje o subjektech, které v České republice procházejí insolvenčním řízením. Jde tedy o veškeré údaje, které se týkají insolvenčního řízení, informací o insolvenčních správcích, informace o dlužnících, soudní rozhodnutí, dokumentace a další podklady. Dohledat lze jak probíhající, tak již ukončená řízení, a to konkrétně od ledna 2008 až do současnosti.

Do insolvenčního rejstříku se zapisují fyzické osoby podnikatelé, právnické osoby a nepodnikatelské subjekty. 

Vede ho příslušný rejstříkový soud, kterým je krajský soud. Výjimku tvoří jen Krajský soud v Praze, protože pro subjekty se sídlem nebo místem podnikání v jeho soudním obvodu vede insolvenční rejstřík Městský soud v Praze.

Jaké informace z ISIR získáváme u nás v NEMO Reportu a jak s nimi pracujeme

V insolvenčním rejstříku prověřujeme vlastníky nemovitostí k okamžiku vzniku daného reportu, a to jak fyzické, tak právnické osoby. Získáte tedy informaci, zda někteří z vlastníků nemovitostí jsou tzv. "v exekuci", kteří z nich to jsou, kolik exekucí mají a základní informace ke každé z nich. Všechna tato data získáváme plně automaticky a jejich propsání do našeho reportu je otázkou několika vteřin.

Identifikaci vlastníků získáváme v katastru nemovitostí (jméno, rodné číslo, datum narození) a těmito údaji se řídíme při zadávání dotazů do ISIR. Pokud by tedy byl některý z identifikátorů chybně zapsaný v databázi katastru nemovitostí, může se stát, že bude chybně vyhodnocen také dotaz do ISIR. V takovém případně společnost MyNEMO Report s.r.o. nenese odpovědnost za chybné prověření nemovitosti.

 

NAŠE MISE

Jsme tu proto, abychom lidem pomohli realizovat plány týkající se nemovitostí.

Kontakt

Náměstí Přemyslovců 14/11
288 02 Nymburk

Dobrovského 422/3
682 01 Vyškov